Деветото издание на “Българската Коледа”

По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова стартира деветата по ред кампания на благотворителната инициатива “Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда”.

В изявление на организаторите на инициативата се казва, че избраният за президент Росен Плевнелиев е потвърдил намерението си да продължи занапред начинанието и ще финализира настоящата кампания съобразно заложените при нейното откриване намерения и цели.
По традиция инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура за нуждаещи се детски клиники и отделения.
В предишните осем издания на “Българската Коледа” са събрани общо 18 142 832 лева, съобщават от там. Със сумата 4 230 912 лева е било подпомогнато лечението на 1 066 български деца. За 139 детски клиники и лечебни са закупени медицинско оборудване и линейки на обща стойност 13 911 920 лева.
Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на Президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия.
Медийни партньори на “Българската Коледа – 2011” са bTV Media Group,  вестниците “Труд”, “24 часа” и “Стандарт”, Българското национално радио, Дарик радио и радио “Фокус”.
Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210; банков код BIС: UBBSBGSF; ОББ, клон “Централен”. Титуляр на сметката е БНТ.
В близките дни ще бъдат съобщени номерата, чрез които всички желаещи да подкрепят инициативата с изпращане на СМС или гласово обаждане до мобилните оператори, могат да направят това.
Благодарение на сътрудничеството с “Ипей” АД и тази година дарения ще могат да се правят в Интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.
Креативно студио “Noble Graphics” е автор на цялата рекламна кампания на “Българската Коледа”. Рекламният телевизионен клип е по идея на “Noble Graphics” и е изработен от SIA Advertising.
По традиция на 25 декември 2011 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” ще се състои благотворителен спектакъл, който за втора поредна година ще бъде осъществен от “Седем осми” и излъчван на живо от bTV.
Средствата, събрани чрез “Българската Коледа – 2011”, ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия на специализирани детски клиники и на деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравно-осигурителна каса.
Децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, се определят след изпращане на молби и съответните медицински документи от родителите им до организаторите на благотворителната инициатива и след съгласуване с лекуващите лекари. На част от децата “Българската Коледа” помага вече няколко години и ще продължи да осигурява тяхното лечение. Това са децата, страдащи от нефротичен синдром, остеогенезис имперфекта и други заболявания, чието медикаментозно лечение не се поема от държавата.
Закупуването на медицинската апаратура се извършва на основата на получени заявки от ръководствата на болниците и след направени консултации с Министерството на здравеопазването, Асоциацията по педиатрия и Асоциацията по неонатология.
На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с кампанията през предишните осем години, да научи повече за подпомогнатите деца и клиники, както и да се запознае с болниците, които до този момент са заявили желание да бъдат подпомогнати, а така също и с децата, нуждаещи се от скъпоструващо лечение.
“Българската Коледа” благодари на всички, с чиято помощ и подкрепа ще бъде осъществено нейното девето издание!

BGtoday

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *