Технологичен бюлетин от края на изминалата седмица – Мтел, Intel, IBM, Acer

След като от известно време VIVACOM предлага аудио продуктите на Beats, Мтел отговаря с няколко модела с марката Bose – шумоизолиращи слушалки Bose QuietComfort 20 – за Androidи iOSустройства, шумоизолиращи слушалки Bose QuietComfort 15и Bose SoundLink mini Bluetooth speaker.
Всеки един от моделите: Bose QuietComfort 20 – за Android, Bose QuietComfort 20 iOS и QuietComfort 15 e на ценa от 650 лева. А портативният Bose SoundLink mini Bluetooth speaker се предлага с цена 450 лева.
Intel обяви плановете си за съкращение на около 5000 работни места, което е около 5% от общо 107,000 служители в световен мащаб. Съкращенията до голяма степен се дължат на слабите продажби на компютри и бавното преминаване към производство на процесори за смартфони и таблети.
Друг технологичен гигант – IBM от своя страна планира да инвестира над 1.2 милиарда щатски долара за изграждането на до 15 центрове за данни с цел разширение на предлаганите облачни услуги.
Новите центрове ще са във Вашингтон, Мексико, Далас, Китай, Хонг Конг, Лондон, Япония, Индия и Канада с планове за разширяване към Близкия Изток и Африка през 2015.

Новините около Acer изобщо не са розови. За четвъртото тримесечие компанията, която е четвъртият по големина производител на компютри, отбелязва чисти загуби на стойност 254 милиона щатски долара. Това е почти двойно повече спрямо очакванията на анализатори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *