AM1 дъна от ASRock, спад в цените на SSD, нови слушалки от Sony

ASRock обяви 3 дънни платки за AM1 платформата на AMD. Моделите са AM1H-ITX, AM1B-ITX и AM1B-M (две Mini-ITX решения и едно Micro ATX дъно). AM1H-ITX е оборудвана с опции за двойно подаване на захранване. Тук традиционния захранващ конектор може да се замени с DC-In жак, който ще „тегли ток” от 19-волтови захранващи адаптери.

Новите AM1 дъна са произведени по технология на печатната платка ASRock High Density Glass Fabric (стъклена тъкан с висока плътност), която ефективно помага да се намалят разстоянията между слоевете на печатната платка и защитава дъната от къси съединения причинени от влага.

Free Delivery on all Books at the Book Depository

Според високопоставен представител на Transcend, през настоящата година ще сме свидетели на сериозен ръст в продажбите на SSD. Това се дължи основно на падащите цени на NAND флаш. Цените на готовите продукти могат да паднат с до 20% – 30%. Компанията е увеличила доставките на SSD до 100,000 бройки на месец.

Sony представи пролетната си линия слушалки с 11 нови MDR-ZX и MDR-EX модела. Сред тях са луксозните MDR-ZX750BN Bluetooth безжични слушалки с 40мм говорители и вграден микрофон. Леките MDR-ZX310 са със сгъваем дизайн и 30мм говорители. Серия MDR-EX включва слушалки тип „тапи”.

Новите модели слушалки от цветните серии MDR-ZX и MDR-EX на Sony ще бъдат пуснати на пазара в Европа от април 2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *