Бюлетин от края на месец април – Част 2

Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк подкрепят предприемачеството сред студентите 

Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България продължават партньорството си в подкрепа на предприемачеството сред младежите в страната, стимулирайки развитието на студентски учебни компании.

През тази година чрез серия от лекции, топ мениджъри от банковата институция представиха реалните рискове пред стартиращите предприятия и факторите, от които зависи успеха им.

Всички учебни компании от УНСС и Американския университет в Благоевград, участващи в съвместната програма, ще имат възможността да представят проектите си по време на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, който ще се проведе на 6 юни тази година в София.

Free Delivery on all Calendars at the Book Depository

Образователен таблет от ново поколение разпалва интереса на учениците към науката

Издателство на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп, ще пусне на българския пазар ново поколение Android – базиран таблет, който е специално създаден за образователни цели. einstein Tablet+ се отличава с набор от вградени датчици, което го превръща в мобилна научна лаборатория, позволяваща на учениците да правят разнообразни експерименти.

Таблетът е разработен от компанията Fourier Education, която е лидер в сферата на технологичните решения, насочени към обучението по науки (физика, химия, биология, опазване на околната среда и т.н.). За сега той се предлага само във версия с операционната система Android, но е възможно в бъдеще да се появят и модели с други платформи.

Устройството се предлага с включени разнообразни мултимедийни експерименти по биология, химия, физика, природни науки и психология. Освен това учителите и учениците могат да създават и собствени уроци, използвайки креативната платформа einstein Activity Maker на Fourier Education.

Нови лаптопи от Toshiba

Toshiba представи новите си лаптоп попълнения Satellite P50 и P50t. И двете серии са лесно преносими, а с опционален дисплей с резолюция 3840 x 2160 пиксела 4К екран, P50t е първият лаптоп на Toshiba с Ultra HD дисплей, докато Satellite P50 идва с Full HD (1920 x 1080) екран.

Satellite P50 и P50t са оборудвани с 4-то поколение Intel  Core Quad-Core i7 процесори и  графика AMD Radeon R9 M265X и 2GB GDDR5 VRAM памет. В зависимост от нуждите на потребителя се предлага избор от конфигурации за съхранение. SSD с капацитет до 256GB, HDD до 1TB или 1TB хибриден SSHD.

Сериите са с алуминиев корпус и клавиатура без рамка с LED-подсветка и голям кликпад.

Satellite P50 и P50t ще се предлагат в Европа през второто тримесечие на 2014 година.

Logitech G Tunable Gaming Mouse

Logitech обяви най-новата си мишка Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse. Тя комбинира първия в света 12,000 DPI сензор с усъвършенствана настройка на повърхността и теглото.

Мишката може да проследява движения със скорост 300 инча в секунда.

Proteus Core позволява калибриране на сензора спрямо уникалните физически и отразителни характеристики на геймърската повърхност, като при това той се пренастройва за оптимална производителност. Освен това можете да настроите теглото и центъра на баланс чрез разполагане на до пет тежести по 3.6 грама във вътрешността на мишката.
Proteus Core е с независими ляв и десен бутони и механични микропревключватели под всеки бутон.

Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse е налична в Европа от началото на май 2014 г. на препоръчителна крайна цена от 159 лв. с ДДС.

SAP разкрива нови работни позиции в България

И за финал една добра новина отново с адрес от нашата страна. В края на изминалия месец SAP обяви, че разкрива нови работни позиции в развойното си звено SAP Labs България. Развойният център SAP Labs България дава работа на 540 софтуерни професионалисти, които се занимават с последните облачни SAP технологии. Очакванията са, че до края на годината общата бройка на служителите в България ще надхвърли 650 души.

В момента, компанията в България открива 70 свободни позиции на всички нива – от младши специалисти, до софтуерни архитекти и продуктови мениджъри, а търсения опит е в сферата на JavaScript, HTML 5, CSS, jQuery, AngularJS.

Новото UI звено, което ще се сформира до края на 2014 в България, ще отговаря за потребителското изживяване (UX) и потребителския интерфейс (UI) на SAP продуктите. Очаква се екипът да актуализира в UI слоя, който се използва от всички SAP разработчици, за създаване на приложения, отговарящи на изискванията на всеки клиент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *