Новини от телекомите

Ето по-интересните новости, към края на изминалия месец април, от трите телекома опериращи на нашия пазар.
Мтел
От 22 април операторът предлага нови тарифи с включени минути за разговори към всички национални мрежи. Офертите се казват Мтел смарт XS, S, М, L и XL.
Free Delivery on all Calendars at the Book Depository
Месечните такси са от 12,90 лв. до 59.90 лв. и включват от 100 до 1000 минути към всички национални мрежи, както и неограничен Интернет. При двугодишен договор за смарт тарифа S, М, L или XL потребителите ще се възползват и от 50% повече минути за разговори за целия период на договора.
Потребителите на смарт предложенията от Мтел имат също неограничени разговори към пет номера „Семейство и приятели“.
Новите тарифи заменят досегашната Икономична тарифа и плановете Мтел смарт 1, 2 и 3.
Мтел удължава срока за кандидатстване в тазгодишната си стажантска програма. И тази година телекомът ще приеме стажанти в следните професионални направления: „Информационни технологии“, „Телекомуникации“, „Маркетинг”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Корпоративни комуникации“ и „Право”.
В последния ден от април Мтел представи бюджетния смартфон HTC Desire 310. Устройството беше представено от Валери Божинов, а всички спортни фенове, които закупят модела ще имат шанс да спечелят реплика на официалната футболна топка от УЕФА Шампионска Лига.
Продажбите на Desire 300 започват от 9 май.  
GLOBUL
Голямата новина идваща от телекома е за старта на обновяване на мрежата, който започва от Перник. Дейностите по проекта в града ще започнат на 24 април и се очаква да приключат до 6 май.
Free Delivery on all Books at the Book Depository
Работата в Перник е част от проекта за пълната подмяна на съществуващата 2G и 3G мрежа на телекома. 
След Перник, следващият град, в който GLOBUL ще осъществи обновление и подобрение на мрежата си ще бъде Пазарджик, в периода 12 – 23 май. 
Очаква се изпълнението на проекта да приключи през първата половина на 2015 г. GLOBUL избра Huawei за свой основен партньор.
В районите, в които се извършва подмяна на съоръжения, са възможни временни затруднения в ползването на услугите на оператора.
Интересна е и представената информация за предадените за рециклиране мобилни телефони, батерии и аксесоари, събрани в търговската мрежа на компанията за 2013 г. 
Телекомът е предал 4 тона отпадъци, а и е спестил над 150 тона хартия и близо 3000 тона въглеродни емисии.
През миналата година в магазините на GLOBUL, GERMANOS и официалните партньори са събрани 70% повече електронни отпадъци отколкото през 2012 г.
Нараства и делът на абонатите на GLOBUL, отказали се от хартиена фактура – от 48% през 2012 г. до 60% през миналата година, в резултат от което компанията спести 145 тона хартия или с 23% повече на годишна база. Още 5,96 тона хартия и 1,13 тона пластмаса са спестени благодарение на клиентите на предплатени услуги, които са се възползвали от възможностите за електронно презареждане на своята карта чрез е-ваучер, банкомат, SMS и др. Служителите на компанията пък са изразходили 30% по-малко хартия и са предали 9,6 тона хартия за рециклиране.
През последните три години GLOBUL инсталира фотоволтаични панели на близо 50% от своите базови станции, разположени в отдалечени райони без достъп до електропреносната мрежа.
VIVACOM 
VIVACOM Fund ще инвестира 2 млн. лв. в социалноангажирани проекти през 2014 г. 
Образователните инициативи и подкрепата на талантливи млади българи са фокус в стратегията за корпоративна социална отговорност на компанията.

До 6 стотинки отстъпка на всеки литър бензин или дизел и до 5 стотинки за всеки литър газ пропан бутан ще получават лоялните клиенти на VIVACOM, които зареждат своите автомобили на бензиностанции, собственост на ПЕТРОЛ. Предложението е в сила от 01.05.2014 до 31.05.2014 за всички притежатели на VIVAClub карти, като отстъпките зависят от нивото на лоялната карта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *