Отборът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ с най-добро представяне сред българските отбори на финалите на Shell Eco-marathon Европа 2014

Shell Eco-marathon Европа 2014 се проведе за 30-ти юбилеен път от 15 до 18 май на градската писта в Ротердам, Холандия. Тази година броят на участниците беше по-голям в сравнение с миналата – близо 200 участници от 27 европейски страни. В тези конкурентни условия бяха поставени четири нови рекорда в пет категории.

В рамките на 4 дни над 40 000 посетители станаха свидетели на изключителните постижения на студентите и техните превозни средства. В същото време те отправиха поглед и към бъдещето на транспорта и енергията в Shell Energy Lab.

Отборът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ измина 168,27 км с 1 кВтч енергия на финалите на Shell Eco-marathon Европа 2014 и така зае 23-то място в категорията „Прототипи“, задвижвани от електрическа батерия.

Поради технически затруднения автомобилът на студентите от ТУ – Варна не успя да завърши успешно обиколките на градската писта и отборът не се нареди в крайното класиране.

Само 15 от от общо 31 допуснати до градската писта отбори, успяха да заемат места в крайното класиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *