Първата 4G LTE мрежа в България вече е факт

От днес е факт първата търговска 4G LTE мрежа у нас. Телекомуникационният оператор Макс Телеком стартира мрежата си и представи новата си визия като Макс. Стартът беше обявен от изпълнителният директор на Питър Ковел.

Засега ще бъде предложен достъп до Интернет, а от компанията намекнаха и за възможно развитие към телефония. Първите градове с покритие са София, Стара Загора, Русе, Сливен и Банско (35% от населението в страната). От телекома очакват към края на пет годишния си експлоатационен период да достигнат 55% покритие.

Първата високоскоростната 4G LTE услуга на Макс ще бъде предлагана в ексклузивно партньорство с партньорите на Apple за България и e достъпна само чрез СИМ карта, предоставена от Макс Телеком. Всички потребители, които закупят Cellular Apple iPad от 20 май до 30 юни, ще получат безплатно 4G LTE мобилен интернет с валидност до 30 септември тази година. Услугата се предлага в магазините на Макс и чрез партньорите на Apple в София, Русе, Стара Загора, Сливен и Банско. Партньорите на Apple iStyle, Технополис и Техномаркет предлагат допълнителна отстъпка от 12% от цената на iPad Air Cellular 16 GB (редовна цена в магазините – 1199 лв.), който сега ще бъде предлаган на нова, промоционална цена от 1049 лв.

Макс има предложение и за тези, които вече притежават 4G LTE съвместим таблет, да се възползват от високоскоростния мобилен интернет „4G 4U“. Тези клиенти ще получат неограничен 4G LTE трафик до края на септември, ако закупят стартов пакет на еднократна цена от 10 лв.

Конкурентни ценови пакети за абонамент ще им бъдат предложени, след изтичане на този тестови период.

Новият корпоративен образ включва промяна в името, ново лого, цветове, подмяна на брандинга на търговската мрежа, по-лесен и функционален уебсайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *