Интересно от България

“Български награди за уеб”

Остава малко повече от седмица до крайния срок за регистрация в тазгодишното, шесто издание на конкурса “Български награди за уеб”. Надпреварата, която се организира от Българската уеб асоциация, ще набира участници до 24:00 ч. на 2 юни и е отворена за всички уеб и дигитални агенции, разработчици на уеб приложения, рекламни агенции и други фирми от бранша. За разлика от предишни издания, през тази година няма да има удължаване на срока за кандидатстване.

Free Delivery on all Calendars at the Book Depository

Финалистите в различните категории на конкурса ще бъдат обявени на 6 юни, а защитата на техните проекти пред членовете на журито ще се проведе на 9 и 10 юни, когато ще бъдат излъчени и победителите в тазгодишното издание на “Български награди за уеб”. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 12 юни.

Шестото издание на конкурса е с фокусът е върху новите тенденции в сферата на уеб дизайна, уеб маркетинга и уеб бизнеса.

Leancamp Sofia 2014

На 31-ви май от 10:00 до 17:00 часа в сградата на Телерик на бул. Ал. Малинов 31, ет. 2 ще се проведе интерактивният уъркшоп за млади предприемачи Leancamp Sofia 2014. Форматът на събитието води до директно внедряване на Lean принципите в дейността на участващите стартъпи. Всеки участник ще има възможността да избере тема на обсъждане и да предложи конкретен бизнес казус от своята практика, който да бъде решен. В основата на интерактивното събитие е Lean startup методологията, според която предприемачите могат да съкратят значително своите цикли за разработване на продукти чрез т. нар. “валидиращо учене” (комбинация от бизнес хипотези, експерименти и различни версии на продукта).
Повече информация и резервации са достъпни на официалния сайт (http://leancamp.co/sofia/).

Българската платформа за онлайн магазини с представителство в Румъния

Българската софтуерна компания Mirchev Ideas, която е разработчик на платформата за електронни магазини Summer Cart, отвори свое представителство в румънската столица Букурещ. Адресът на новия офис е Str. Turturelelor, Nr.11A, Etaj 5, Camera 18, Sector 3, Bucuresti, а уебсайтът му е www.summercart.ro.

През април 2013 г. Mirchev Ideas отвори и представителство в турския мегаполис Истанбул. Към момента платформата Summer Cart се използва от над 2700 електронни магазина и техният брой нараства с бързи темпове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *