Телеком бюлетин от България (26 – 30 май)

VIVACOM големият печеливш от преносимостта на мобилните номера

В началото на изминалата седмица от телекома съобщиха, че над 60% от абонатите на телекомуникационни услуги в България, възползвали се от възможността да пренесат номера си към друг мобилен оператор, са избрали услугите на VIVACOM.
От началото на процеса на преносимост през април 2008 г. досега над 700 000 клиента са сменили телекома си, като са запазили своя номер.

Двусимовият NOKIA Lumia 630 прави премиера в търговската мрежа на VIVACOM от тази седмица.

Устройство предлага 5MP камера, 4.5″ IPS дисплей и четириядрен процесор, 8GB памет за съхранение, micro SD слот и работи с Windows Phone 8.1.

Моделът идва с платформата HERE, която позволява навигация и в офлайн режим.

Резултати от зелената инициатива на GLOBUL
Free Delivery on all Books at the Book Depository

Над 13 000 доброволци са събрали общо 68 тона отпадъци от 11-те природни парка на България в рамките на шестте издания на кампанията „Национален ден на природните паркове“.

Най-голямо количество отпадъци за целия период на инициативата са събрани в природните паркове „Странджа“, „Златни пясъци“ и „Рилски манастир“, а най-много участници са регистрирани в парковете „Витоша“ и „Рилски манастир“.

Мтел е с най-бързата 3G мрежа в страната за четвърта поредна година

Мтел е с най-бързата 3G мрежа в страната за четвърта поредна година според германската компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK.

Това сочи независимо измерване на сертифициращата компания, проведено от 17 март до 11 април 2014 година.

Мрежата на Мтел поддържа 59% по-висока средна скорост при приемане на данни в сравнение със следващата по скорост мрежа.

Тестовете са правени в седемте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Измерванията са правени както статично, така и при движение с автомобил.

НЕТ1 представи предплатената телефонна услуга Just Call

НЕТ1 представи новата си фиксирана предплатена телефонна услуга Just Call. Клиентите получават безплатно нов фиксиран номер, не се налага да плащат месечна сметка и говорят на изгодни цени с България и чужбина.

За да използва Just Call клиентът няма нужда от нов телефонен апарат, а може да го прави чрез безплатно приложение на своя смартфон или на персоналния си компютър. Услугата е подобна на месинджър – приложенията за разговор и чат. С инсталирането на безплатен софтуер всеки компютър се превръща в телефон, позволявайки разговори с България и чужбина. В добавка, всеки потребител на Just Call получава собствен фиксиран номер от номерационния план на НЕТ1, който му позволява да избира и да бъде избиран от всякакви телекомуникационни мрежи.

Цената за използване на Just Call към всички мобилни и стационарни мрежи в страната е една и съща – 5 стотинки. на минута. Услугата е предплатена и няма никакви задължителни или скрити месечни такси. Освен това тя се таксува на 1 секунда.

Услугата Just Call може да бъде използвана с различни мобилни телефони, таблети и други устройства, базирани на операционните системи iOS, Android и Windows Mobile. Регистрацията към новата услуга е безплатна и всеки нов потребител ще получи 5 минути безплатни разговори в страната за тест.

Към момента услугата се предоставя на територията на град София, а за в бъдеще и в други градове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *