Siemens България, Chieftec, Кръгла маса „Наука и бизнес“

80% от българските компании не поддържат отношения с научно-изследователски структури

На кръглата маса „Наука и бизнес“ представители на водещите компании в България се срещнаха с представители на висшите учебни заведения и работодателските компании, за да обсъдят резултатите от представително проучване на Министерството на образованието и науката на тема: „Изследване и анализ на нивото на подготвеност на представители на академичните и научни институции и бизнеса за съвместна високотехнологична и иновативна научно-изследователска дейност”.

Според изследването на Министерството на образованието и науката, над 80% от фирмите заявяват, че не поддържат отношения с научно-изследователски структури. По-големият проблем обаче се оказва, че причината е в липсата на такава потребност. В повечето случаи основата за контактите е личното познанство и неформалните канали.

Други тревожни резултати от проучването сочат, че повечето фирми в България не се занимават с иновативни дейности или правят това в незначителна степен, а пазарното мислене не е присъщо на академичните кадри, което е една от причините за слабата приложимост на научните им продукти.

Продуктите на Chieftec се завръщат у нас

Виртуална зона“ сключи договор с Chieftec Industrial Co., по силата на който българският дистрибутор получи правата на официален вносител и представител на тайванската компания у нас.

В момента дистрибуторът предлага пълната гама РС захранвания Chieftec.

Siemens България участва в международна дарителска кампания в помощ на пострадалите на наводненията в Югоизточна Европа
В кампанията участват служители на Siemens от 19 държави, в това число и от България. Събраните дарения ще бъдат удвоени от Siemens Австрия и предоставени на Червения кръст за спешна помощ в засегнатите региони.

Това е най-голямата международна дарителска кампания, организирана някога от Siemens в този регион.

Инициативата разчита на социално-оттговорното поведение на служителите. До 30 юни всеки служител на Siemens България ще има възможност да направи лично дарение в помощ на пострадалите от наводненията.В края на април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *