Ericsson: Потребителите очакват “Интернет на нещата”

Според новия доклад на Ericsson Consumer Lab, при все по-честата употреба на мобилни устройства и сваляне на нови приложения, съвсем естествено е, че вижданията и очакванията на потребителите относно Интернет се променят.
Тенденцията е че прекарвайки повече време пред екрана, потребителите очакват и другите физически предмети да бъдат интерактивни и „свързани“ с мрежата.
Днес хората застават пред екраните от най-ранна възраст, така че връзката между екрана и реалните преживявания е преобърната. Вече искаме физическият свят да прилича на Интернет.
Докладът прогнозира растящи очаквания към физическия свят – да бъде толкова интерактивен, колкото са екраните. Предметите трябва да могат да реагират на докосване и да работят с информация.
Седмичен брой на часовете, прекарани в активности пред екрана; младите поколения преминават от пасивни към интерактивни екрани.
Този доклад обединява резултатите от няколко скорошни проекти с оглед проучване на това, как потребителите започват да мислят за света като „Интернет на нещата“.

Данните са събрани чрез глобална изследователска потребителска програма, базираща се на интервюта със 100 000 лица всяка година, в повече от 40 страни и 15 мегаполиса – статистически представляващи възгледите на 1,1 милиарда души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *