Проучване: имаме средно по 2,5 телевизора у дома /инфографика/

В началото на месеца беше публикувано едно доста интересно проучване, направено от социологическа агенция BluePo!nt по поръчка на LG Electronics България.

Според него 78% от българите гледат телевизия всеки ден, а едва 4% гледат телевизия по-рядко от веднъж седмично. Българинът има средно по 2 телевизора и половина в къщата си, като 85% от българите имат повече от един приемник.

Размерът на екрана е най-важен за 2/3 от българите. За почти толкова хора (63,3%) от най-голяма важност е дисплеят на телевизора. За близо половината от запитаните с най-голяма важност е качеството на картината като цяло.

93% от хората искат телевизорът да може да се свързва с компютър, лаптоп, таблет или смартфон. Почти толкова са и българите, които мечтаят телевизорът да се управлява с гласово разпознаване и чрез жестове.

Направеното проучване показва и разлика в предпочитанията на жените и мъжете. За изненада или не, оказва се, че българският мъж имат повече изисквания към телевизора от жената. Жените имат по-високи изисквания от мъжете само по отношение на размера на телевизора (68.5%) и свързаността му със смартфона и лаптопа (22.2%).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *