DDR4 памети за овърклок от ADATA

През изминалата седмица ADATA пусна на пазара първите DDR4 овърклокърски памети от XPG серията. Модулите XPG Z1 поддържат най-новата платформа Intel Haswell-E.

DDR4 надминава DDR3 паметите с повишена производителност и по-ниска консумация на енергия.

Работното напрежение е намалено от 1,5V на 1,2V, консумираната мощност е по-ниска с 20%, съответно разсейваната в системата топлина е по-малко. С тактови честоти до 2800MHz, тайминги CL 17-17-17 и скорост на трансфер до 22GB/s, XPG Z1 модулите осигуряват по-ефективен пренос на данни. Паметите изискват само 1,2V напрежение, за да постигнат 2800MHz. Освен това, технологията SPD (Serial Presence Detect), използвана в XPG Z1, позволява директно поставяне, без промяна на настройките в BIOS, за по-лесна употреба и системна стабилност.

Благодарение на технологията за провеждане на топлина и 10-слойните печатни платки с 2oz мед, чиповете в XPG Z1 могат директно да контактуват с радиаторите, осигурявайки равномерна температура в кутиите, същевременно намалявайки контактното съпротивление и консумирайки по-малко енергия, което сериозно подобрява качеството на трансфера на сигнали.

ADATA паметите идват с доживотна гаранция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *