Шнайдер Електрик създава център за върховни научни постижения в Барселона

Шнайдер Електрик обяви създаването в Барселона (Испания) на първия си център за върхови научни постижения, който ще се фокусира върху интелигентни решения за градовете. В него ще бъде събрано цялото ноу-хау на компанията за изграждане на интелигентни градове, основаващо се на опита, резултатите и успешните „смарт сити” решения, въведени в световен мащаб. Той ще има за цел да води градовете към по-ефективно управление и повече устойчивост, чрез развитието и прилагането на нови бизнес модели.

 За второто тримесечие на 2014 г. Шнайдер Електрик е намалила въглеродните си емисии в областта на транспорта с 16%. От началото на 2012 г. компанията е намалила консумацията си на енергия с 10% благодарение на собствените си технологии StruxureWare Resource Advisor и StruxureWare Energy Operation.

Центърът за върховни научни постижения на Шнайдер Електрик ще бъде напълно оперативен до средата на 2016 г. и в него ще работят 40 изследователи. Той ще бъде изграден в едно общо пространство с изследователския център на Cisco.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *