Българска компания разработи преносима NFC клавиатура за смартфони

Българската софтуерна компания Сирма Мобайл представи първата по рода си преносима сгъваема клавиатура за смартфони, работеща чрез комуникационния стандарт NFC (Near Field Communications). Аксесоарът се свързва безжично с поставения върху него мобилен телефон и се превръща в пълноценен инструмент за писане.

Клавиатурата е разработена по поръчка на норвежка компания и вече се разпространява на пазарите в Норвегия, САЩ, Япония и в други страни по света. За сега тя е съвместима само с мобилната операционна система Android.

Преносимата клавиатура разполага с редица допълнителни функции, включително разнообразни клавишни комбинации за по-бърза работа, както и поддръжка на ротация на екрана. Освен това при включването й, тя скрива софтуерната клавиатура на смартфона, което позволява на потребителя да вижда по-голяма част от екрана докато пише. С ъздателите на клавиатурата са помислили и за избягване на взаимодействието с други намиращи се наблизо NFC устройства, както и с други приложения, използващи този стандарт за безжичен пренос на данни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *