Ericsson отвори глобален ИКТ център в Швеция

Ericsson откри пръвия си глобален ИКТ център в Линшьопинг, Швеция. Той е първият от общо три глобални ИКТ центъра, които Ericsson обяви, че ще построи през септември миналата година. Два от тях ще се намират в Швеция, а един в Квебек, Канада.

Центърът ще помогне за ежедневната работа на 25 000 R&D служители на Ericsson както и на доставчиците на услуги на компанията по целия свят. Новите центрове ще покриват цялото продуктово портфолио на Ericsson и ще бъдат на разположение на R&D инженери от цял свят.

Глобалните ИКТ центрове ще имат високо ниво на енергийна ефективност и са разположени в райони с достъп до възобновяеми енергийни източници и надеждна електрическа мрежа. Трите ИКТ центъра ще се разполагат общо на 120,000 кв. метра, което е приблизително площта на 14 футболни игрища.

Центровете ще имат модерен дизайн, построен по модулен и лесен за надграждане и реконструкция начин, подсигуряващ ефективното използване на ресурси и пространство, приспособим към нуждите на бизнеса. Ericsson прогнозира, че съчетанието на архитектура, дизайн и локацията ще намали консумацията на енергия до 40 процента. Това значително намаляване на въглеродния отпадък е водещ за визията на Ericsson за по-устойчиво бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *