„Моят зелен град“ 2014 с над 2500 доброволци

Над 2500 доброволци взеха участие в най-мащабното досега издание на екологичната и образователна инициатива „Моят зелен град“. Мотото на провеждащата се за 7ма поредна година инициатива е „Бъди зелен не само за ден”.

Инициатори са Coca-Cola България, Екопак и Българското дружество за защита на птиците.

Това издание поставя фокус върху помощ в пострадалите от наводненията през 2014 г. региони и върху превантивни действия, с които доброволците могат да помогнат в незасегнатите области. В рамките на инициативата доброволци от Монтана, Враца, Плевен, Варна и Добрич се присъединиха към помощните дейности в Мизия, Варна и Добрич.

В подкрепа на техните действия и в допълнение на вече предоставената помощ, ръководството на компаниите в системата на Coca-Cola в България анонсира, че ще предостави на Българския червен кръст допълнителна парична помощ в размер на 100 000 лв. за закупуване на материали от първа необходимост, които да достигнат директно до домакинствата в пострадалите региони.

Доброволците помогнаха и за реставрирането на ботаническата алея за незрящи, която се намира в „Дендрариума“- бяха възстановени предпазващите парапети и всички информационни табели.

Тази година в „Моят зелен град” имаха възможност да се включат всички жители и гости на 23 града – София, Варна, Бургас, Сливен, Добрич, Търговище, Шумен, Силистра, Пловдив, Димитровград, Хасково, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Сандански, Пазарджик, Монтана, Враца, Плевен, Боровец и Банско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *