Специалисти от SAP Labs водят курсове в български университети

След като вчера се запознахме с инициатива на Intel в сферата на образованието у нас, днес стана ясно, че и друга технологична компания осъществява своя програма.

Сътрудничеството между SAP Labs България, едно от ключовите подразделения на софтуерния гигант SAP SE, и водещи български университети ще се разрасне от началото на предстоящия семестър. От тази есен студентите от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще имат възможност да запишат новите курсове по Front-End Web Development и съвременни Java технологии (Java 7), които се водят от доброволци – служители на компанията. Програмата на курсовете включва изучаването на HTML5, jQuery, AngularJS, Core Java, мрежово програмиране, автоматично тестване и design patterns. В Стопанския факултет на университета вече две години се води и курс за Управление на софтуерни проекти и фирми.

В Технически университет – София за трета поредна година ще се проведат курсове по Java EE, Cloud and In-memory, Technical Writing и Managing Software Projects.
Като част от редовната програма на студентите от Технически Университет – София и Русенски университет „Ангел Кънчев“ се провеждат и курсове по SAP ERP.

Сътрудничеството на SAP Labs България с университетите се разраства и от тази година съвместно с Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ се подготвя пилотен курс по Cloud Computing, а в Нов български университет специалисти от компанията провеждат регулярни лекции на различни теми, свързани с практическото разработване на софтуер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *