Български проект за здравословно хранене в Kickstarter

Български екип създаде първото по рода си мобилно приложение за здравословно хранене, което изцяло замества личния диетолог. То се нарича EatWell, безплатно е и включва алгоритъм за определяне на здравословния режим на всеки потребител.

Създатели на приложението са Павел Чолаков, Евелина Атанасова и Иван Манолов. Те са разработили алгоритъма зад него, както и прототип на мобилното приложение за Android. На 13 октомври младежите са стартирали и кампания на проекта в сайта за споделено финансиране Kickstarter. Целта е набирането на 20 000 евро, за да завършат приложението и да го пуснат на пазара.

EatWell е базирано на алгоритъм, който използва въведената от потребителите информация за техните навици и начин на живот, за да им предложи индивидуален хранителен режим, включващ както конкретни храни, така и информация за най-лесния начин да бъдат приготвени. В бъдеще екипът планира да добави и функция за тяхното поръчване онлайн. Приложението се инсталира и конфигурира лесно и бързо, след което автоматизира целия процес, без да ангажира постоянно потребителя. Спестяването на време си остава ключов елемент при създаването на апликацията. Освен това тя включва разнообразна информация за хранителните качества на различните ястия, календар за проследяване на прогреса на потребителите, система за възнаграждаването им при постигането на определени цели, както и възможност да ги споделят с приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *