Allview VIVA H8 Plus /Кратко ревю/

Днес ще ви запозная с таблета на румънския бранд AllviewVIVA H8 Plus.

Моделът не е от най-новите предложения на компанията като беше представен официално към края на юли. VIVA H8 Plus може да бъде причислен към средния клас таблети като големият плюс на модела е наличието на 3G модул, което дава възможност да имате достъп до Интернет през мрежата на даден телеком, а и да провеждате разговори.

Първо все пак да започнем с това какво получавате в комплект с таблета:
Зарядно устройство с откачащ се USB кабел, OTG кабел и ръководство за употреба.

И така нека се запознаем с основните характеристики:

Дисплей: 8“ IPS-LCD (1280 x 800)
Операционна система: Android 4.4 KitKat
Чипсет: CPU Cortex A7, 1,3GHz, Quad Core, GPU Mali 400MP2
Памет: 1GB RAM, 16GB за съхранение, Micro SD слот
Други: GPS, FM Радио, 3.5 мм жак, 3G HSDPA+, Bluetooth 4.0 с EDR, WiFi 802.11 b/g/n, Micro USB, Акселерометър, сензор за близост, сензор за околна светлина
Камери: 5MP/2MP
Батерия: Li-Polimer 4000mAh
Размери: 212 x 123,4 x 7,9 мм, 359,7 г

Дизайн

Тук определено H8 Plus има своите положителни черти. Таблетът прави впечатление със стабилна изработка и тежи на мястото си (но не прекалено) благодарение на използването на метална пластина покриваща по-голямата част от гърба му.

Отпред всичко е стандартно с наличието на голям екран, а над него са разположени говорител, камера и сензорите за близост и околна светлина.

От ляво на корпуса в горната част можете да намерите бутоните за включване/изключване, управление силата на звука и бутон за връщане назад. В долната лява част са слотовете за SIM и Micro SD картите и отворът на вградения микрофон. В долната част на корпуса, под екрана в ляво, са разположени 3.5 мм жак и Micro USB порта.

Гърбът на таблета включва задната камера в горния ляв ъгъл и високоговорителя, който е в долния десен ъгъл.

Функционалност

Таблетът нямаше да се отличава особено от останалите Android базирани модели в този клас ако не беше наличието на 3G модул, който позволява освен използването на Интернет и провеждане на гласови разговори през мрежата на оператора. Хардуерно впечатление прави и наличието на бутон за връщане назад, което е доста полезна добавка.

Изключвайки това, получавате доста изчистен потребителски интерфейс без претрупване с излишни приложения. Трябва да имате предвид, че моделът използва стандартна Mini SIM, а не по-широко разпространените напоследък Micro SIM.

Откъм хардуер изглежда единственият по-основен недостатък е наличието на сравнително слаб графичен процесор – Mali 400, но това няма да е от особено значение за вас, освен ако не планирате да го използвате за натоварващи игри или приложения.

Таблетът се справя добре с ежедневните задачи като понякога можете да наблюдавате не много плавно скролиране.

Откъм живот на батерията VIVA H8 Plus отново се справя добре с обявените от производителя до 200 часа в режим на готовност и до 4 часа време за разговори/продължителна употреба. От наблюденията ми издръжливостта е на ниво и съвсем не е зле за таблет от този клас.

Разговори

Разбира се би било някак неестествено да говорите директно с таблета до ухото си понеже е доста голям, но все пак провеждането на разговори през Bluetooth или жичен аксесоар е решение.

Качеството на връзката е добро, както през Bluetooth, така и при жично свързани слушалки с микрофон, а и използвайки високоговорителя. От друга страна при директен разговор от таблета понякога звукът към другата страна не беше толкова добър.

Но спокойно можете да намерите подходящ за вас аксесоар, който да използвате за разговори.

Като заключение искам да подчертая, че дизайнът на модела е доста добър, но цената ми се струва леко висока за хардуера, който получавате /малко над 270 лв. в повечето онлайн магазини/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *