Морски ИКТ облак позволява на корабите да се присъединят към Свързаното общество

Въпреки факта, че корабите са транспортирали общо 9,6 милиарда тона товари през 2013 г. – около 80 на сто от световната търговия по обем и над 70% от световната търговия по стойност – морската индустрия изостава зад алтернативните транспортни индустрии по отношение на използването на информационни и комуникационни технологии.

Ericsson има за цел да промени това с въвеждането на морски ИКТ облак, който представлява цялостно решение, което съчетава облачно решение за управление с разнообразие от промишлени приложения, активиране на услуги, управление на свързаността, както и услуги за консултиране и системна интеграция.

Морският ИКТ облак на Ericsson ще свърже плавателни съдове в открито море с доставчици на услуги, центрове за обслужване на клиенти, военноморски/транспортни партньори, пристанищни дейности и власти. В същото време, услугата ще позволи управление на флотилия, мониторинг на двигателите и разходите за гориво, контрол на маршрутите и навигацията, както и осигуряване на благосъстоянието на екипажа. Ericsson ще осигури всичко – от сателитни връзки до поддръжка на приложения в един цялостен пакет, както и ще управлява дейността на морския ИКТ облак от името на своите клиенти.

В резултат на последните изменения на Морската трудова конвенция (2006 г.), от собствениците на кораби се очаква да осигурят широколентови връзки за комуникация на екипажа, развлечение, обучение и телемедицина. Морският ИКТ облак е многофункционална комуникационна платформа с оптимизирана свързаност и налични честоти за различните видове плавателни съдове. Крайните резултати от използването му включват по-голямо удовлетворение и запазване на екипажа, ефективно обучение и развитие, както и повишена способност за справяне със здравни кризи в момента на тяхното възникване, благодарение на дистанционния достъп до медицинска информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *