Ясни са победителите в българските финали на Microsoft Imagine Cup 2015

Единадесет отбора взеха участие в българския финал на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2015. Надпреварата, която се състоя в София протече в три категории – „Иновации”, „Игри” и „Социалноотговорни каузи”.

Победители в категория „Социалноотговорни каузи” станаха младежите от отбор „Iris Tech“. Идеята им е за управление на екранните настройки, времето за почивка и дори честотата на примигване, за да се намали натоварването на очите, когато гледате екрана на компютъра.

При категория „Игри“ победители са „Rocketbots” с играта си, която позволява на участниците да създават свои собствени виртуални (а по-късно и действителни) роботи, да ги научат как да се държат в различни ситуации и след това да се изправят срещу други играчи.

„Uictoribus“, които станаха победители в категория „Иновации“ спечелиха журито с предложението си за виртуално присъствие, което помага на хората да се представят по-добре на интервюта за работа. Проследявайки движенията, изражението на лицето и интонацията на потребителите, анализирайки техния речник, екипът им помага да подобрят социалните си умения.

Победителите от „Uictoribus“, “Rocketbots” и „Iris Tech“ продължават в следващия етап, където ще се състезават онлайн с отбори от целия свят. Международно жури ще реши кои идеи от онлайн кръга заслужават да бъдат представени на живо на международните финали в Сиатъл, САЩ, през юли 2015 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *