App мини ревю: Нощ/Пловдив, полезен гид за идното културно събитие

От не много богатия ми опит със събития от типа Нощ на музеите имам наблюдението, че доста време се губи в лутане и избор между местата за посещение.

Е сега за единайсетото издание на културния фестивал “Нощ/ Пловдив“, MentorMate създават мобилно приложение за iOS и Android, което значително ще помогне в това отношение. В момента приложението все още е в тестов вариант, но със сигурност ще се появи преди самото събитие, което стартира на 11.09 и продължава два дни. (приложението вече е налично през Google Play и за iOS)

И така към самото приложение

Чрез мобилното приложение Нощта/Пловдив получавате информация за събитията и тяхното местонахождение. То е разделено на четири сегмента, като първият поне за мен е и най-функционален – Карта. Тук на картата на Пловдив са разположени всички събития, което много улеснява при ориентацията. Събитията са представени като точки, които освен че оказват местонахождението, дават и допълнителна информация.

На следващо място е отделът Списък. Тук както можете да се досетите се намира списъкът с всички събития и съответно можете да видите допълнителна информация за избрано от вас и да получите насоки как да стигнете до него.

Следва разделът Програма където можете да сортирате събитията по начален час, категория и разстояние. След като сортирате в желания от вас вариант чрез икона под форма на звезда можете да добавяте събития към следващата секция – Моята нощ. Последната секция определено позволява постигането на по-голяма организираност. Добавяте избраните си събития и се концентрирате върху тях.

В настройките на приложението разполагате с още две интересни опции за известяване – Извести ме ако съм близо до събитие от „Моята Нощ“ и Извести ме, когато събитие от „Моята Нощ“ ще започне скоро.

Освен на български, приложението предлага избор и за версия на английски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *