Български стартъп спечели финансиране от StartupBootcamp

Ян Андерсън, директор на Сторгеко

Българският стартъп Сторгеко /StoreGecko/ (www.storegecko.com) спечели финансиране от глобалната мрежа акселератори StartupBootcamp в категорията „E-commerce“ след оспорван конкурс с много фирми от цял свят. Финалното събитие се проведе в Амстердам на 9 септември 2015г. Бяха избрани само 10 компании от общо 700 кандидатствали. Проектът на Сторгеко /StoreGecko/ бе отличен за своята иновативност и потенциал за развитие. Това е SaaS (software as a service) платформа, която помага на електроните магазини, направени на Magento, да създават и управляват по-лесно и бързо своите продукти.

Младият стартъп Сторгеко /StoreGecko/ е създаден преди година и половина и има екип от 10 души в България, както и офиси в Испания и Англия.

StartupBootcamp (startupbootcamp.org) е глобална мрежа акселератори, в която всяка година се отварят различни програми от различни индустрии в повече държави, отколкото всеки друг акселератор в света. Всички тези програми се провеждат в световно-иновативни центрове, където стартъпите прекарват 3 месеца, срещайки се с топ ментори, инвеститори и партньори от над 30 държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *