Asus ZenFone Zoom вече и в Европа

По време на тазгодишното изложение IFA в Берлин, доста производители представиха нови устройства, а някои правят европейска премиера на вече пуснати такива.

Много интересен модел смартфон на Asus официално се появява в Европа – ZenFone Zoom. Това което отличава това устройство е наличието на 3х оптично приближение. Напоследък големите производители, а и не само, залагат доста на камерите в смартфоните си от висок клас, това видяхме при новия модел на Sony, а и iPhone 6s също донася подобрения.

В този смисъл устройството на Asus е доста интересно, тъй като оптичното приближение дава повече възможности за заснемане на качествени изображения, разбира се в комбинация с добър сензор.


На първо време моделът включва всички необходими характеристики за премиум сегмента – 4GB RAM, Android 5.0, 5.5” IPS Full HD дисплей, Intel Atom Z3580 /тук се различава от повечето модели/ чипсет и възможност за 23GB/64GB/128GB вградена памет, Micro SD слот, голяма батерия 3000mAh и т.н.

А сега към основната камера. Тя е с 13MP сензор и 10-елементов обектив, позволява до 3x оптично приближение и има още лазерен автофокус и двойна LED светкавица. Все предпоставки за доста качествени изображения и понеже това е класически пример за камерафон, има специални бутони за заснемане, приближаване и отдалечаване.

По отношение на дизайна, смартфонът има издатина около камера модула, което е нормално иначе е със стандартната за днешно време форма със заоблени ъгли.

Размерите му са 158.9 х 78.84 х 5-11.95 мм, 185 г и ще е наличен в бял или черен цвят и възможност за използване на две SIM карти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *