Samsung SSD 950 Pro в M.2 вариант

SSD сторидж решенията предлагат по-високи скорости на трасфер спрямо стандартните HDD и са по-надеждни от тях, тъй като нямат движещи се елементи. Те консумират и по-малко енергия.

Продуктите на Samsung от 950 EVO и PRO сериите са доста популярни сред потребителите с преносими компютри, а и не само, искащи да постигнат по-високи скорости и производителност.

Сега компанията представи и новото си решение 950 Pro, което ще се предлага в M.2 формат с NVMe Host Controller Interface за подобрена производителност.

Форматът се използва предимно при дъната за настолни компютри като алтернатива на SATA интерфейса, а и в някои преносими компютри. Този тип продукти са с далеч по-компактни размери спрямо стандартните 2.5″ SSD/HDD.

Според Samsung, random скоростите за четене и запис на новите SSD ще са до 300,000 IOPS докато последователните такива до 2500 MB/s и 1500 MB/s съответно. Освен това серията ще е с подобрена издръжливост и по-висок капацитет.

950 Pro са базирани на второто поколение 3D V-NAND технология. Новите SSD ще са налични в два варианта от октомври тази година 2015 – 256GB и 512GB.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *