Visa и Swatch представиха ръчен часовник за безконтактни разплащания

Swatch и Visa подписаха споразумение, с което пускат в продажба нов ръчен часовник – Swatch Bellamy. Продажбите ще започнат в началото на 2016 г., като Swatch Bellamy ще може да се използва в търговски обекти навсякъде по света, където се приемат безконтактни, NFC-базирани (Near fields communication) плащания с Visa.

Моделът съчетава Swatch дизайн с най-съвременната технология за разплащания на Visa. Името на часовника идва от романа „Поглед назад 2000-1887“ от 1888 г., в който американският писател Едуард Белами предвижда утопичен свят, в който парите в брой са заменени с кредитни и дебитни карти. „Бел Ами” означава още “добър приятел” на френски език.

Новите Swatch Bellamy часовници са с класически дизайн и няколко цветови разновидности, а под циферблата е вграден NFC чип. Подобно на предплатена банкова карта, часовникът Swatch Bellamy позволява на клиентите да плащат за предмети, използващи безконтактни POS терминали на търговците. Разплащания с часовника не изразходват абсолютно никаква батерия от самия часовник, което означава, че клиентите могат да очакват живот на батерията като при стандартните часовници Swatch.

Моделът ще бъде пуснат в продажба в началото на 2016 г. за САЩ, Швейцария и Бразилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *