RaidSonic Icy Box IB-PBa5000 – повече от енергия в нужда

Всички ние ползващи смартфони, а и други портативни джаджи, в ежедневието си знаем колко е досадно това, че устройствата издържат до ден два с един заряд на батерията. И макар да има модели с батерии с по-голям капацитет, то това не подобрява положението кой знае колко много. Затова от известно време придобиха голяма популярност външните преносими батерии, които удължават времето на автономност на устройствата.

Разбира се те идват под различни форми и капацитети, а и съответно цени, но са доста достъпни.

Днес ще ви запозная с едно предложение от сравнително непознатата за нашия пазар марка Icy Box на RaidSonic. Моделът е IB-PBa5000, и както подсказва номерацията, включва 5000 mAh батерия. Именно това му позволява да е подходящо решение за зарядно както на смартфони, така и на таблети. Освен функционалността си като външна батерия, Pba5000 предлага и няколко други удобни и полезни функции – цифров LED дисплей, който показва час и температура, а има възможност и за настройка на аларма. В комплект с модела получавате кабел и ръководство за употреба.

Ако не бяха допълнителните функционалности, които предлага батерията, естествено нямаше да има особен смисъл изобщо да ви занимавам с този продукт.

Дизайнът на модела е приятен с правоъгълна форма и заоблени ъгли. Размерите му са 2.3 x 8.8 x 1.8 см с тегло от 150 г., което го прави достатъчно лек и портативен за носене във вътрешен джоб или чанта.

Цифровият дисплей е със стъклено покритие, а бутоните за включване и настройка са разположени над него. Портовете за зареждане (Micro USB за входящ заряд и USB за изходящ) се намират от дясно на корпуса. Над портовете е и светлинният индикатор за нивото на заряд.

Изходящата мощност на батерията е 5V/2.1A, което го прави подходящ за зареждане на смартфони, таблети, фотоапарати и др.

Капацитетът на батерията беше достатъчен, за да зареди два пъти LG Wine Smart, който е с 1700 mAh батерия. Разбира се при зареждане трябва да се имат предвид най-различни фактори като околна температура, това дали зарежданото устройство се използва активно и т.н.

В режим показване на час, батерията може да издържи до около 10 дена. Ако я зареждате от преносим компютър, постигате пълен заряд за около два часа. Според данни на производителя, моделът предлага около 500 цикъла на зареждане/разреждане, а използваната технология за батерията е Lithium-Polymer.

Настройката на часа, датата и добавянето на аларма се осъществява чрез бутоните над екрана, а инструкциите за това са приложени в упътваща брошура.

Като цяло моделът е доста полезен с възможностите си освен да зарежда други устройства, и да служи като часовник с аларма и термометър.

Цената на IB-PBa5000 е 69 лв., а официален представител на RaidSonic у нас е Комел Софт Мултимедия ЕООД, на които благодарим за предоставената тестова бройка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *