Българската Сторгеко е сред 10-те най-добри стартъпа за електронна търговия в Европа

Сподели в...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Сторгеко завърши 4-месечната програма на Startupbootcamp E-Commerce и бе призната за една от 10-те най-добри стартъп компании за електронна търговия в Европа. Акселераторът отбеляза завършването на класа с организацията на демо ден, в който 10 стартъпа от 6 държави презентираха своите продукти в централата на една от най големите банки в Холандия – Rabobank. В рамките на събитито българската млада компания имаше възможността да представи продукта си пред над 400 инвеститори и партньори.

4-месечната интензивна програма даде възможност на компанията да създаде контакти с местни инвеститори и партньори, а също така и да разработи своята стратегията за предлагане на продукта. Сторгеко преусмисли и препозиционира изцяло своите планове за развитие и в бъдеще ще залага повече на увеличаване на печалбата от продадени лицензи, а не на привличане на голeми инвестиции. Целият екип на българския стартъп успя да вземе участие в Startupbootcamp E-Commerce и всеки един от тях имаше възможност да се запознае с ментори в своята област. Към момента компанията има 8 ментори, с които ще продължи да поддържа близки контакти.

В рамките на програмата Сторгеко получи допълнително холандско финансиране в размер на 80 000 евро и в момента е на път да завърши преговорите по втори транш в размер на 350 000 евро.