Кампания набира средства за достъпни за инвалиди таксита

Първите специализирани такси автомобили за хора, които са с над 75% инвалидност и са в инвалидни колички ще се появят в няколко големи града в България. Инициативата е на MasterCard и Taxistars.

Двете компании даряват един лев от своята печалба на всяка такси поръчка, ако плащате сметката си с MasterCard през платформата за такси поръчки Taxistars. До момента са се включили над 500 потребители, показват данните на организаторите. Кампанията ще продължи до края на месец май.

Регистрацията на картата става в мобилното приложение Taxistars, а електронното плащане улеснява и такси шофьора и потребителя – спестява се време и връщане на ресто.

Инвестицията в един такъв такси автомобил е между 5-6 хил Евро заради специалното оборудване, по-дългата база на колата и високия таван, обясниха организаторите и допълниха, че се надяват за кратко време да осигурят необходимите средства, за да може повече хора в инвалидни колички да се възползват от тази възможност. Оборудването ще бъде внесено от Германия като платформата ще се управлява от таксиметровия шофьор. Безопасността ще бъде гарантирана, а тарифите за услугата ще се запазят същите.

От миналата година в София работи единственият оборудван с платформа такси автомобил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *