24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon

За трета поредна година Innovation Starter, в партньорство с Нов Български Университет, организира безплатна Академия за иновации за студенти.

Инициативата се организира с подкрепата на Столична община и ще се проведе на 9 и 10 юни в София Тех Парк. В събитието освен студенти от НБУ могат да участват и студенти от СУ “Св. Климент Охридски”, ТУ София, УНСС и други университети в страната.

Тази година, проектът ще се реализира под формата на първия 24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016. Инициативата се организира в партньорство със Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации. В рамките на “Академия за иновации 2016”, студенти ще имат възможността да разработват и презентират свои решения за развитие на столицата в три категории – образование, здравеопазване и културно и историческо наследство. Младежите ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги във всяка една от категориите. Голямата награда за отбора победител е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни награди.

В надпреварата могат да вземат участие отбори с екип от максимум 10 човека, които трябва да се регистрират от 25 април до 30 май на innovationstarterbox.bg.

Паралелно със Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016, в рамките на “Академия за иновации 2016”, на 9 юни от 9:00 до 13:00 ч. всички желаещи ще имат възможност да посетят безплатни лекции по темите иновации и креативност в градска среда. Водещи международни и български експерти ще запознаят посетителите с последните тенденции в областта, с концепциите за “креативен град” и за “иновации в градска среда”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *