Visa пусна лимитирана серия безконтактни гривни по време на Евровизия

Visa Eвропа показа лимитирана серия безконтактни гривни за разплащания в Швеция.

Посетителите на Евровизия 2016 имаха възможност да използват иновативната технология във всички търговски обекти в страната, приемащи безконтактни плащания.

Гривните са произведени в ексклузивна лимитирана серия, която беше достъпна за потребителите в градчето на Евровизия, Кралската градина (Kungsträdgården) в Стокхолм, в седмицата на конкурса. Безконтактната гривна е предплатена, което означава, че потребителите могат да я заредят със сума по техен избор от дебитна или кредитната си карта преди използване. Освен вградената NFC технология, употребата на гривната добави и различни VIP услуги като специални предложения за храни и напитки, както и пропуск за бързо преминаване в зоните на Евровизия.

С валидност до 31-ви октомври 2016 г., гривните могат да бъдат използвани дори след конкурса Евровизия на всички терминали, приемащи безконтактни плащания с Visa.

Безконтактните разплащания в Европа отчитат ръст през 2015 г. с направени 1,7 милиарда безконтактни трансакции и 152 милиона безконтактни карти в обращение. В периода между октомври 2014 г. и септември 2015 г. покупките на континента са на стойност 21,4 милиарда евро, а средната стойност на всяка покупка е 13,62 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *