Теленор с нови изпълнителни директори в България и Пакистан

Теленор Груп определи Майкъл Фоли за главен изпълнителен директор на Теленор България и Ирфан Уахаб Кхан за главен изпълнителен директор на Теленор Пакистан и изпълнителен вицепрезидент в Теленор Груп.

Новите назначения са в сила от 1 август 2016 г.

Майкъл Фоли (56 г.) се присъедини към Теленор на позицията изпълнителен директор на Теленор Пакистан през юли 2014 г. Той притежава над 30 години опит в областта на продажбите, маркетинга, както и оперативен опит в сферата на телекомуникациите и продажбите на дребно, както в развити, така и в развиващи се пазари. Той е живял и работил в над 11 държави, сред които и България, където е заемал лидерска роля в телеком индустрията от 2004 до 2005 г.

„Сега съм нетърпелив да науча повече за бизнеса и екипа в България, да покажем на клиентите си ползата от продуктите и услугите на Теленор и силата на дигитализацията“, коментира Майкъл Фоли.

Ддосегашният главен изпълнителен директор на Теленор България, Стайн-Ерик Велан, ще поеме функцията на старши вицепрезидент и ръководител „Корпоративно съдействие“ в Теленор Груп. Стайн-Ерик бе изпълнителен директор на Теленор България от 2013 г., когато Теленор Груп придоби мобилния оператор GLOBUL.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *