Над 9000 гласуваха в първите Български гейм награди

Над 9000 потребители гласуваха в първите Български гейм награди. Вотът се проведе за по-малко от месец и отличи най-добрите разработчици и геймъри.

13466386_10153844911172144_245963968651101884_nНа церемония на откритата сцена на Sofia Ring Mall в края на миналия месец стана ясно, че големият победител е играта на нашенците от „Хемимонт“ – Victor Vran.

Victor Vran спечели в 4 от 16-те български категории – „Най-добър саундтрак“, „Най-добър визуален стил“, „Най-добър свят“ и най-важната награда – „Игра на годината“.

Призът за „Най-добра мобилна игра“ беше връчен от Яна Димитрова от Coca-Cola, като победител в категорията е мултиплейър състезанието Dash Legends на UKI Games.

„Най-добро работно място в гейм индустрията“ беше спечелено от Ubisoft Sofia, а „Разработчик на годината“ взе българският клон на Gameloft.

Едни от най-оспорваните категории бяха тези за най-добра общност, където спечели „Пакта“, най-добър стриймър с триумф за Aethelthryth, най-добър YouTube-ър, завоювана от NoTHX и най-добър професионален играч, където аудиторията присъди победата на Kamen “bubble” Kostadinov.

„Най-очаквана игра“ беше спечелена от Among Thieves на Васил Лозанов, а „Събитие на годината“ получиха организаторите на Game Ninja.

Огромен бе и интересът към категорията „Иновация на годината“, където платформата MySPARX спечели с убедителна преднина.

Доста по-оспорвана беше другата IT категория – „Приложение на годината“, където триумфира YouLocal.
Един от любимите раздели на аудиторията се оказа „Най-добра пъзел стая“. Победител там стана Escape Reality – ескейп стая с виртуална реалност.

Български екип триумфира и в една от международните категории – Alcohopoly беше провъзгласена за „Най-добра настолна игра“.

В повечето другите международни направления създателите на игрите-победители бяха изпратили свои представители, видеа или писма. Така например победителят в „Най-добра пъзел/приключенска игра“ – Until Dawn – имаше представител на място – Greg Howson – старши продуцент на Supermassive Games.

Директорът на The Witcher III: Wild Hunt, която превзе „Най-добра екшън игра“ и „Най-добра ролева игра“ – изпрати благодарствени видео обръщения и за двата приза.

haeminontПодобно на колегите си от CD Projekt Red, гигантите от Blizzard Entertainment изпратиха официално писмо в знак на благодарност по случай победата на StarCraft II: Legacy of the Void в категория „Най-добра стратегическа игра“.

„Най-добра мултиплейър игра“ беше присъдена на Rocket League, а голямата награда в международния раздел – „Игра на годината“ – отиде при Fallout IV на Bethesda.

Публиката стана свидетел и на жива демонстрация на средновековни битки, както и косплей ревю.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *