Абонаментните планове 3 – за тези, които искат повече

Помните ли времето, когато разговорът с предплатена карта беше 99 стотинки, а тарифирането беше на 15 секунди? Имаше един оператор, разговорите бяха скъпи, а мобилните телефони наистина се забелязваха отдалеч (главно поради размера си).  Днес разнообразието от планове е голямо, за разлика от онези първи години на предоставяне на мобилни услуги в България.

Планове за онези, които не искат да пресмятат колко ще платят

Добре дошли в света на неограничените разговори и огромни количества интернет.

Да плащаш 69,99 на месец за абонаментен план – за някои това е безсмислено и скъпо удоволствие, но за други е необходимост с цел минимизиране на разходите. Но с какво толкова се различават от плановете в диапазона 10-20 лева – неограничени разговори, 20 GB включен мобилен интернет, 45 ТВ канала и 128 GB  облачно пространство – ето това можете да получите срещу 69,99 лева на месец чрез мобилен план SMART XL на Виваком. Друг голям плюс на скъпите мобилни планове са значително по-ниските цени на апаратите. По този начин, макар и заплащайки повече, получавате субсидирано устройство, чиято цена е по-ниска от тази на свободна продажба.

Smart Call XL e „само“ 25.99 лева/мес., като отново получавате неограничени разговори и 1000 MB  интернет на максимална скорост. Отново имате на разположение 15 ТВ канала.

Мтел безкрай 3 XL  – лидерът по цена (69.99 лева) за месец сред предлаганите от компанията в тази категория пристига с неограничени минути към всички мобилни оператори. Има включени 1000 минути за международни разгвоори в ЕС. Интересното е, че разговорите към фиксирани номера са платени – 0,30 лева./мин.  Интернетът е 30 000 МВ. Тук има възможност за 1000 мин+1000МВ и 1000 SMS включен роуминг в ЕС.

Компанията има още две предложения от серията „безкрай“, попадащи във високия клас XL и 2 XL с включени съотв. 3000 МВ и 16 000 МВ. В XL минутите са 1500 и неограничени минути към Мтел. В 2 XL минутите са неограничени. Месечните такси са съответно 23,99лева/месец за Мтел безкрай XL и 33,99 лева за Мтел безкрай 2XL.

Мтел класик m – включва 300 минути към всички, неограничени минути към любим номер от мрежата на Мтел – всичко за 29,90 лева на месец.

Теленор Нонстоп – за 60,99 лева получавате неограничени минути, 15 GB интернет, достъп до услугата HBO GO, 100 GB пространство в Capture, неограничен интернет към Facebook и Whatsapp, неограничени SMS-и в мрежата на Теленор, както и 500 SMS-a към други мрежи. Но това не е всичко – получавате още 500 мин./МВ в роуминг в ЕС, както и 500 мин. За разговори в Зона 1 и Зона 2.

Компанията предлага и няколко „по-леки“ версии на плановете Нонстоп – за 30,99 лева (неограничени минути, 10000 МВ, HBO GO, 100 GB capture, неограничени СМС-и, неограничено ползване на към Facebook и Whatsapp) и за 40,99 лева, срещу които получавате гореизброеното, като прибавите още 5000 МВ интернет и 200 мин. за разговори в роуминг в ЕС и 100 минути за разговори в Зона 1 и 2.

Планът Теленор Стандарт предлага 2000 мин. към всички и 2000 МВ, както и 50 GB място в Capture. Разбира се, това идва с неограничен достъп до Facebook и Whatsapp.

А ако не желаете да подписвате договор за 39,90 лева/мес. получавате 700 мин. към всички, ползвайки услугите на Теленор.

Като цяло тези абонаментни планове не са за широката публика, но определено могат да Ви спестят много пари, ако сте от типа хора, пътуващи и работещи извън страната, или желаещи да имат достъп до 4G интернет с много мегабайти на разположение.

Предложенията на мобилните оператори вече не приключват само с неограничени минути. Палитрата от услуги нарастна значително през последните години и вече можете спокойно да гледате онлайн телевизия, разполагате с облачно пространство, на което да качвате всичко, което желаете,  можете да говорите спокойно, дори извън страната.

Желаем ви приятна седмица, а следващият път ще разгледаме плановете за мобилен интернет, предлаган от мобилните оператори.

Камен Златанов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *