Sony FDR-X3000R – новa екшън видеокамера

Sony представи нова 4K екшън видеокамера – компактната 4K FDR-X3000R.

Тя разполага с редица технологии, невиждани досега при POV камерите. В това число е и патентованата от Sony технология B.O.SS, която бе представена в първокласните серии Handycam на Sony, а сега за първи път е адаптирана за използване в екшън видеокамера.

Технологията дава на потребителите спокойствие по отношение на нестабилните и размазани кадри. Стабилизацията на изображенията компенсира резките движения на камерата, влиза в действие и при 4K заснемане, и в режими на запис с висок битрейт.

Светлината се улавя чрез нов 1/2.5-type 8.2MP Exmor R CMOS сензор, съотношение 16:9, ZEISS Tessar обектив, запис 100Mbps при 4K и 50Mbps при Full HD в XAVC S формат благодарение на същия BIONZ X процесор.

Моделът е оборудван с Live-View дистанционно управление от Sony, което е приблизително 30% по-малко от предшественика си, и може да бъде закрепено към аксесоари като конзолата за кормило (VCT-HM2) с помощта на адаптера в комплекта. Също така може да бъде носено като гривна за китката или закрепено към редица аксесоари по избор. Потребителите могат да управляват камерата чрез смартфоните и таблетите си с безплатното приложение PlayMemories Mobile.

FDR-X3000R разполага със защитено от намокряне тяло и напълно водоустойчив подводен корпус (MPK-UWH1), който е ефективен до 60м. дълбочина. Входовете са разположени на гърба – HDMI, Micro USB или външен микрофон.

Новата FDR-X3000R ще бъде налична в Европа през ноември. Пълните технически характеристики могат да бъдат открити тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *