Утре е премиерата на „МАРС“ от National Geographic

Световната телевизионна премиера на „МАРС“ ще достигне до 171 държави на 45 езика. Изпълнителните продуценти Рон Хауърд и Брайън Грейзър лично избират мексиканския визионер Еверардо Гут („Days of Grace”) да режисира филмовите сцени, заснети по-рано тази година в Будапеща и Мароко.

Действието в „Марс“, чиято премиера предстои на 13-и ноември (неделя) от 20:55 часа по National Geographic, се развива както в бъдещето, така и в наши дни. Световното телевизионно събитие съчетава в себе си елементи на игрално футуристично кино и документалистика под формата на интервюта с най-големите умове на съвременната наука. Те ще разкрият на зрителите как напредва развитието на космическите технологии, които ще позволят реализирането на първата успешна мисия до Марс.

Годината е 2033-та и първата мисия с екипаж до Марс е на път да се превърне в реалност. Докато часовникът отброява последните 90 секунди до кацането, екипът астронавти на борда изживява последни мъчителни мигове преди да спусне совалката „Дедал“ на Червената планета. Те са свръх обучени и разполагат с най-доброто оборудване, но въпреки това ще трябва да се въоръжат и със сили отвъд човешките, за да завършат започнатото и да поставят началото на първата човешка колония на Марс.

Телевизионната поредица от шест епизода разказва вдъхновяваща история, преплетена с убедителна актьорска игра. Сюжетът е фокусиран върху първата мисия с екипаж до Марс с космическия кораб „Дедал“ през 2033 г. Тя се осъществява от внимателно подбран, висококвалифициран международен екип от астронавти. Те пътуват към Марс, за да поставят началото на нова ера в междупланетарната наука. Членовете на екипажа, избрани в тази историческа мисия, са най-добрите в своята област и опитът на всеки един е ключов за успеха на мисията.

– Командир Бен Сойър (в ролята Бен Котън) е командващ мисията и системен инженер. Той е лидер и опитен американски астронавт, летял много както за НАСА, така и за частни космически компании.
– Корейско-американският пилот Хана Сънг (в ролята Джайхей) е пилот и софтуерен инженер.
– Испанският хидробиолог и геохимик Хавиер Делгадо (в ролята Алберто Аман) е отговорен за установяването и поддържането на един от най-важните и ценни ресурси за новото селище – водата.
– Френският физик и биохимик Амели Дюран (в ролята Клементин Пойдатз) е медик и най-съпричастния и социално умел член на екипажа.
– Нигерийският инженер-механик и специалист по роботика Робърт Фуко (в ролята Сами Ротиби)
– Руският екзобиолог и геолог Марта Кеймън (в ролята Анамариа Маринка)

„Марс“ представя и позициите на водещи учени, които в момента работят по това мисията до Червената планета да се осъществи в действителност, не само на екрана.

Уеб епизодите „Преди МАРС“ („Before MARS”) предшестват телевизионната премиера и може да се гледат на: http://mars.natgeotv.com/bg/. През октомври в Ню Йорк бе показана инсталацията „MARS Experience“. Междувременно ще излезе книгата „MARS: Our Future on the Red Planet”. През ноември „МАРС“ е на корицата на списание National Geographic. Очаква се също появата на изданието за деца на National Geographic „MARS: The Red Planet”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *