Plovdiv Game Jam събира разработчици, студенти и геймъри

На 20 януари в Пловдив ще се съберат ИТ специалисти, студенти, геймъри и любители, които ще се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри. Четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam ще се проведе във филиал Пловдив на „Технически Университет – София в периода 20-22 януари 2017 г.

Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и лекции от представители на компании с опит в гейм индустрията. Cloud за разработчици на игри, популяризация на VR проект с 0 лева и иновативни възможности за индустрията, са част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam – най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България през 2017 събитието ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Kомпании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista; Ltd, Cooolbox и SiteGround подкрепят събитието.

Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи натури със страст в игрите.

Екипът на Plovdiv Game Jam очаква всички желаещи на 20.01.2017 от 12.00 часа в ТУ-София, филиал Пловдив, Четвърти корпус (Централна сграда), която се намира на ул. “Цанко Дюстабанов” 25.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *