Startup Weekend в Пловдив

През изминалия уикенд (17-19 март) в Пловдив за трета година глобалната инициатива Startup Weekend събра на едно място млади предприемачи, софтуерни инженери, дизайнери, студенти и фрийлансъри, които премериха сили в 54-часов маратон с идеи за успешни бизнес начинания. Над 50 участници на различни възрасти и с различни интереси се групираха в отбори, без да се познават предварително, и всеки с уменията и идеите си допринесе за създаването на протипи и цялостни стратегии за старт на печеливш бизнес.

Мениджъри на ИТ компании и фирми от различни сектори на икономиката, маркетолози, консултантски организации и стартъпи менторстваха и журираха в състезанието. Специален гост беше мениджърът на общността Toptal Азия Линдзи. Азия активно е работила за разрастването на общността на TED и Thousand Network. В момента оглавява европейската общност на Toptal, която обединява едни от най-добрите софтуерни разработчици, дизайнери и финансови експерти в света. Азия представи пред участниците различни възможности за това как IT специалисти, базирани в България, могат да създават продукти и стойност за едни от най-големите компании в света.

Техническо изпълнение, визуална идентичност, валидация и бизнес модел бяха основните критерии, по които се оценяваха разработените идеи за стартъпи. Овациите на публиката, менторите и журито събра млад медицински специалист, който представи идея за онлайн платформа и устройство, с които акушер-гинеколози да проследяват дистанционно бременните си пациентки. Устройството периодично и в реално време може да проследява състоянието на майката и плода и да изпраща на специалиста данни за сърдечен пулс, тонове, фетални движения и друга полезна информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *