Стартира набирането на кандидати за DBA Академия

В края на март стартира кандидатстването за безплатната образователна програма за администратори на бази данни (DBA) в България – Лятна DBA Академия. Инициатор на проекта е SQL Master Academy.

Кандидатстването стартира преди броени дни и ще продължи до 30 април включително. То се извършва онлайн. От кандидатите се изискват единствено имена, имейл и телефонен номер, както и последващо изпращане на CV.

След като разгледа автобиографиите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май.

След събеседването екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват в Лятната DBA Академия. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците, а не толкова техническите им познания и опит, тъй като обучението е за начинаещи.

Обучението ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална за Лятната DBA Академия програма от 5 модула. Модулите са:

– Windows и Active Directory за администратори на бази данни
– Администриране на SQL Server
– Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака
– Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server
– Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип

Всички модули ще бъдат проведени присъствено в учебната зала на SQL Master Academy в София. Те ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на Академията, ръководен от Маргарита Наумова.

Обучението ще бъде целодневно (9:00-17:00 ч.) от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици. За да завършат Лятната DBA Академия, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест.

Курсистите, които успешно завършат Лятната DBA Академия, ще бъдат представени пред потенциални работодатели. Тези компании ще имат възможност да се запознаят с обучаемите и техните резултати и да им предложат работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *