NVIDIA разкри новата си платформа за геймърски лаптопи

По време на Computex, NVIDIA представи новата си платформа и визия за преносими компютри – Max-Q. Тя включва нов подход към дизайна като налага стандарти за дебелина на корпуса и максималното ниво на шума. Очакваме първите модели следващи концепцията да са налични от края на месец юни.

Max-Q е насочена към геймърските машини като дава възможност на разработчиците да създават лаптопи, които са три пъти по-тънки и по-ефективни от предишното поколение. Резултатът е една платформа за игри, която предлага 70% по-висока производителност от продуктите налични в момента на пазара с дебелина 18 мм (колкото MacBook Air).

Новата платформа е базирана на Pascal GPU архитектурата и включва до GeForce GTX 1080 решения произведени по FinFET 16nm процес и снабдени с GDDR5X памет. По-ниският клас устройства ще включват GTX 1070 и GTX 1060.

В допълнение към ефективните графични карти, работещи с максимална ефективност драйверите Game Ready са конфигурирани да осигурят оптимална ефективност на системата, като същевременно гарантират по-добър гейминг.

За да увеличат производителността на системата, лаптопите Max-Q са проектирани с подобрен термичен дизайн. Новите решения, заедно с ефективността на контролера позволяват висока производителност и тиха работа при геймърските, тънки лаптопи.

Част от платформата е и технологията NVIDIA WhisperMode, която ограничава шумовете произведени от лаптопите по време на игра. WhisperMode интелигентно управлява фреймрейтите и едновременно с това избира най-добрите графични настройки за оптимална ефективност. Тази технология може да се регулира индивидуално от всеки потребител на лаптоп с графични карти от серията Pascal и ще бъде на разположение чрез актуализация на софтуера за GeForce Experience.

Максималното допустимо ниво на шум е 40dBA.

По време на Computex беше показан и първият лаптоп отговарящ на новата платформа – ASUS ROG Zephyrus. Моделът включва NVIDIA GeForce GTX 1080 видеокарта, 7мо поколение Intel Core процесор, опционален 120Hz wide-view дисплей и Windows 10 Pro. В тон с новата платформа, корпусът му е с дебелина 16.9-17.9 мм. Шасито включва още и RGB клавиатура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *