Microsoft представи най-мощната гейминг конзола – Xbox One X

Вчера по време на гейм изложението Е3, Microsoft представи новото поколение гейминг конзола – Xbox One X.

Позната досега като Project Scorpio, Xbox One X официално е наследник на Xbox One и Xbox One S конзолите, които бяха представени съответно през 2013 и 2016, продажбите на новата конзола започват през ноември тази година.

Според компанията, Xbox One X е най-малката и мощна конзола, която са създавали някога. Откъм хардуерни параметри това изглежда неоспоримо при осем ядрен AMD процесор с тактова честота 2.3GHz и 12GB GDDR5 RAM (9GB са предназначени за гладък геймплей).

Meet the world's most powerful console: the #XboxOneX. http://xbx.lv/2si3qVm #XboxE3

Публикувахте от Xbox в 11 юни 2017 г.

Изчислителната GPU мощ на конзолата достига до 6 teraflops, което позволява истински 4K геймплей при 60fps. Конзолата ще може да се използва за стрийминг и запис на клипове в 4K. По отношение на възможностите за съхранение, базовият модел ще е с 1TB диск.

Xbox One X конзолата ще включва система за водно охлаждане, HDR, Dolby Atmos и 4K UHD Blu-ray устройство. Гейминг конзолата ще е съвместима с всички аксесоари поддържани от Xbox One S и Xbox One.

Освен това ще има по обратна съвместимост със съществуващите гейм заглавия за Xbox 360, а ще осъществява и визуални подобрения за много Xbox One игри. Xbox One X ще бъде пусната с 42 нови игри през ноември с цени от $499.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *