Philips и AOC демонстрираха дисплеите си пред партньори

Под мотото „Sense the things you love to do!” Philips и AOC представиха своите най-нови монитори по време на събитие в София. Събитието имаше за цел да разкрие потенциала на моделите с двете марки по отношение на оптимизиране на работното пространство, увеличаване на продуктивността и разбира се, грижата за здравето и комфорта на потребителите.

Мартин Лечев, представител на MMD (лицензен партньор на Philips) и AOC за България, Албания и Македония, очерта съвременните тенденции при мониторите: големи екрани с висока резолюция, извити дисплеи и цял набор от ергономични функции. Според г-н Лечев „4K екраните могат лесно да заменят мултимониторните конфигурации използвани от широк кръг професионалисти като дизайнери, проектанти, програмисти, финансисти и др. Същевременно хората, търсещи концентрация и уединение в работата си, могат да се възползват от извитите дисплеи на двете марки, за да останат фокусирани върху случващото се на екрана.“

Акцент на събитието бяха кратките демонстрации на професионалисти в различни сектори

Представител на дизайнерско студио „Скабрин“ подчерта колко са важни качествата на дисплея при разработката и визуализацията на интериорни дизайни. За тях не само високата разделителна способност, но и възможно най-богатото, и точно представяне на цветовете са от изключителна важност за успешната комуникация с клиентите.

Калин Йорданов, брокер във финансова къща „Карол“, разказа за своята гледна точка и изисквания към екраните, когато следи борсовите индекси и анализира информацията за пазарите. Той препоръча използването на голям извит екран с 4K резолюция, който да замени конфигурациите с няколко монитора, използвани най-често от финансовите специалисти. По този начин не само се постига по-лесна концентрация и визуално покриване на важната информация, но се обособява по-подредено работно място, което не разсейва потребителя с множество кабели, и не изисква специална компютърна конфигурация. Благодарение на функцията MultiView, предлагана от много модели на Philips, потребителите могат да следят информация от два източника – например интернет страница и специализирано телевизионно излъчване.

Имаше и гейминг демонстрации на AGON серията монитори за геймъри. Тя включва модели с честота на опресняване от 240 Hz и редица други екстри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *