Visa и PayPal ще си партнират и в Европа

Visa и PayPal обявиха разширяване на стратегическото си партньорство, което ще обхваща и Европа.

Компаниите вече си сътрудничат в САЩ и в Азиатско-Тихоокеанския регион, за да ускорят приемането на разплащания онлайн, в приложения и в магазини. Сега и европейските потребители ще могат да се възползват от партньорството между Visa и PayPal.

В отделно споразумение PayPal – по силата на банковия си лиценз в Европа – се присъединява към мрежата на Visa от клиентски финансови институции и ще предлага Visa сметки в Европа, което ще позволи на потребителите и фирмите да изразходват своите PayPal средства по целия свят във всички страни, в които приемат Visa.

Европейското споразумение за партньорство улеснява финансовите институции да предлагат на притежателите на Visa сметка възможността да извършват разплащания навсякъде, където PayPal се приема онлайн, като предлага по-голям избор на потребителите в момента на разплащането. То също така разширява използването на PayPal от европейските търговци на дребно, които приемат Visa във физически обекти, като предоставя на Visa, PayPal и техните клиенти възможности за разрастване въз основа на:

– PayPal и Visa ще създадат услуга за потребителите, които изберат разплащане чрез своята карта Visa на места, приемащи PayPal.
– PayPal – по силата на банковия си лиценз в Европа – ще има възможност да открива Visa сметки на европейските потребители и фирми.
– Visa и PayPal се договориха да разширят участието си във Visa Digital Enablement Program (VDEP) в Европа.
– Visa ще предостави на PayPal възможност за използване на Visa Direct в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *