20th Century Fox в сътрудничество с Panasonic и Samsung за HDR10+

20th Century Fox, Panasonic и Samsung обявиха началото на ново партньорство за създаване на отворена и безвъзмездна динамична платформа за метаданни за HDR (High Dynamic Range) и свързана с тях програма за предоставяне на сертификат и лого, наречена HDR10+. Трите компании заедно ще формират лицензираща организация, която ще започне да лицензира платформата HDR10+ през януари 2018 г. Организацията ще започне да предоставя лицензи в широк мащаб на компаниите, предлагащи съдържание и на производители на Ultra-High Definition телевизори, Blu-ray дискови плейъри/рекордери и цифрови приемници, както и на производителите и доставчиците на системни чипове, безвъзмездно, само срещу номиналната административна такса.

HDR10+ е технология, която е изградена на база на предимствата на HDR телевизорите и предлага възможно най-доброто зрително изживяване при дисплеите от ново поколение. Яркостта, цветът и контрастът автоматично се оптимизират за всяка сцена. При предишните версии се използваше статично тонално разпределение за фиксирано подобрение в цялата част от съдържанието. При HDR10+ се използва динамично тонално разпределение и всяка сцена се подобрява индивидуално.

HDR10+ предлага системна гъвкавост, която позволява на различни партньори да интегрират тази платформа и да подобрят зрителните преживявания на публиката. Посетителите на тазгодишното издание на IFA – водещото световно търговско изложение за потребителска електроника и домакински уреди, могат да посетят щандовете на Samsung Electronics и Panasonic, за да научат повече за технологията HDR10+.