Fitbit представи първия си смарт часовник

Fitbit представи първия си истински смарт часовник, който носи името Ionic. На пръв поглед моделът прилича на външен вид на еволюирала версия на Fitbit Blaze, но за изработката му са използвани премиум материали. Обвивката на Ionic е изградена от пластмаса и алуминий, а там се намират и болшинството сензори, включително GPS, Bluetooth и Wi-Fi. Моделът е и водоиздръжлив и може да се използва по време на плуване.

Часовникът ще бъде наличен в три цвята – сребрист, сив и оранжев, а каишките ще могат да се сменят от потребителя. Компанията ще предлага два вида каишки, спортни, които да от силикон и кожени. Екранът е с яркост 1000 nits, което е достатъчно ярко и за директна слънчева светлина. Ionic ще включва обновена версия на сензора за пулс и tri-wave сензор за за определяне на кислородната наситеност на кръвта.

Ionic идва и с нова операционна система наречена Fitbit OS. Тя е баизрана на платформа създадена от Pebble, компания придобита от Fitbit. Разработчиците ще могат да създават приложения с достъп до всички сензори. Ще е наличен и магазин за приложения, който ще включва различни циферблати и приложения от външни разработчици. Ionic ще върви с предварително инсталирани няколко приложения включително AccuWeather, Strava, Starbucks и Pandora.

Часовникът ще има и NFC сензор за новата система за разплащания Fitbit Pay. Fitbit Ionic ще се продава от октомври с цени от 350 Евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *