LG V30 е звездата на IFA

Тази година по време на IFA LG представи новия си фаблет V30. Моделът ще е наличен в два варианта V30 и V30+, който ще предлага повече памет. За разлика от предходните предложения във V серията, сега корейският производител не ползва втори малък дисплей над основния, а разчита на FullVision дисплей, който ни е познат от LG G6. Моделът предлага 6“ OLED FullVision дисплей с резолюция QHD+ (2880×1440). Използваното съотношение на екрана е 18:9 дисплей, което позволява постигането на по-компактен размер спрямо предходното поколение – 8 мм по-къс и с 3 мм по-тесен.

Предната и задна част на модела са покрити от извито по ръба закаленото стъкло. V30 отговаря на изискванията на Министерството на отбраната на САЩ за издръжливост, преминавайки 14 категории от теста MIL-STD 810G. Телефонът има и прахо- и водоустойчивост като отговаря на IP68 стандарт.

V30 предлага Always On Display (AOD) и плаващо меню. Когато дисплеят е изключен, AOD замества втория екран, като предоставя бърз достъп до Quick Tools и Music Player, без да е необходимо да включвате дисплея. По избор плаващото меню може да бъде персонализирано с до пет приложения за лесен достъп. Когато не е нужно, плаващото меню може да се изтегли настрани, за да не се заема пространство на екрана.

Моделът предлага двойна основна камера, която се състои от 16MP сензор с бленда F1.6 и широкоъгълен 13MP сензор с бленда F1.9. Предната камера разполага с 5MP широкоъгълен обектив и бленда F2.2.

По отношение на производителността, моделът включва флагманския чипсет Qualcomm Snapdragon 835 и 4GB LPDDR4 RAM. Паметта за съхранение на файлове е 64GB (128GB за V30+) с възможност за разширение. Благодарение на мощните си параметри, моделът поддържа и Daydream платформата за виртуална реалност на Google. V30 идва с Android 7.1.2 Nougat.

LG оборудва V30 с Hi-Fi Quad DAC с аудио настройка, разработена от звукови инженери от B&O PLAY. Благодарение на това, смартфонът предоставя автентично акустично изживяване. Дигитални филтри настройват звука преди и след позвъняване. Четири предварително програмирани настройки смесват и сравняват звуковите честоти и скалата на децибели. V30 е първият глобален смартфон, който поддържа технологията MQA (Master Quality Authenticated), която позволява стрийминг на аудио с висока разделителна способност.

Новият смартфон предлага четири опции за вписване: лицево разпознаване, гласово разпознаване, чрез пръстов отпечатък (четецът се намира на гърба на телефона) и чрез Knock Code.

V30 ще бъде достъпен за потребителите в Южна Корея от 21 септември, след което ще достигне до ключови пазари в Северна Америка, Азия, Европа, Африка и Близкия изток. V30 с 64GB ROM ще се предлага в четири нюанса: Aurora Black, Cloud Silver, Maroccan Blue и Lavender Violet 2, докато LG V30+ с 128GB памет ще се предлага на ограничени пазари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *