Panasonic представи Hi-Fi говорител с Google Assistant

По време на технологичното изложение IFA, Panasonic представi SC-GA10, едни от първите в света Hi-Fi високоговорители с вграден Google Assistant. Високоговорителите SC-GA10 ще са съвместими с всички гласово асистирани операции на Google Assistant и ще поддържат всички основни приложения за стрийминг на музика, включително Spotify, Google Play Music и Tune-in Radio.

С помощта на Google Assistant, SC-GA10 може с прости гласови команди да възпроизвежда поточно предавана музика, да отговаря на въпроси за времето и дори да контролира други съвместими интелигентни устройства. Multi-Room аудио функцията на Google Assistant за озвучаване на много стаи позволява комбиниране с Chromecast Audio или Chromecast вградени високоговорители.

В предната част на високоговорителя са разположени два 20-милиметрови високочестотни говорителя с меки куполи, специално проектирани с копринена диафрагма за дифузера и отварящи се под ъгъл 45º. Това осигурява пълен 180º обхват на високочестотните насочени звуци. За да се осигурят чисти и ясни вокали на Google Асистент, е предвиден 8-сантиметров нискочестотен говорител с двойна звукова бобина за потискане на акустичния импеданс, който нараства в обхвата между средните и високите честоти. Говорителят е с алуминиев корпус, комбиниран с фино покритие от мрежеста материя и ще се предлага в класическите цветове черно и бяло.

Заедно с SC-GA10 ще бъде представено и новото приложение Music Control на Panasonic. Чрез него потребителите ще могат да възпроизвеждат музика, съхранявана в смартфон, таблет или NAS сървър, а освен това ще са налични и различни функционалности. Сред тези функции са Стерео сдвояване, при което потребителите могат да свържат две SC-GA10 устройства и Парти режим, който прехвърля аудио сигналите от Bluetooth и AUX звукови източници към множество високоговорители SC-GA10.

Очаква се моделът да е наличен в началото на 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *