iPhone 8 и iPhone 8 Plus

По време на събитието си снощи 12.09, наред с iPhone X, Watch Series 3 и редица други продукти, Apple представи и смартфоните iPhone 8 и 8 Plus. Колкото и да харесваме iPhone X, нека си признаем, поради високата цена и ограничена наличност (поне първоначално), едва ли много от феновете на марката у нас ще си го вземат. Затова по-важни, поне откъм продажби, са именно тези два модела, които идват след iPhone 7 и 7 Plus. Интересно, е че двата модела не представляват чак такъв технологичен скок напред спрямо предходното поколение и е странно защо Apple не използват досегашната системата с добавяне на S след модела. Както и де е, това на страна, нека се запознаем с новостите в iPhone 8.

Подобно на iPhone X, двата модела предлагат стъклен гръб и ще се предлагат в три цвята – черен, сребрист и златист. Смартфоните поддържат Qi технологията за безжично зареждане. Страничните рамки са изработени от алуминий и двата модела са водо и прохо-устойчиви. Диагоналите на дисплеите са съответно 4.7“ (750 x 1334) и 5.5“ (1080 x 1920) като е добавена True Tone настройка за баланс на бялото. iPhone 8 е с размери 138.4 x 67.3 x 7.3 мм и тегло 148 г, а по-големият му събрат се вписва в 158.4 x 78.1 x 7.5 мм и 202 г. Устройствата се различават и по отношение на системната памет, която е съответно 2GB и 3GB.

Стерео говорителите са с нов дизайн и предлагат до 25% по-високи нива на звука. iPhone 8 използва същия чип, който е включен и в X – A11 Bionic (осемядрен), който дава подобрена производителност и възможности за работа с AR приложения и машинно обучение.

Смартфоните са с подобрена 12MP камера с нов цветови филтър и „по-дълбоки пиксели“, нов процесор, който дава подобрена обработка на пикселите, по-бърз автофокус при ниска осветеност и нова четворна LED True Tone светкавица. Камерата може да заснема видео в 4K резолюция при 60fps и в 1080p при 240fps. iPhone 8 Plus включва двойна основна камера.

iPhone 8 и iPhone 8 Plus идват с операционна версия iOS 11, предлагаща новости в портретен режи, нови ефекти, добавена реалност, нови гласови разновидности на Siri и др.

И сега големият въпрос, колко ще струва? Все още не разполагаме с информация за цената у нас, а в САЩ цените започват от 699 долара. Иначе по отношение на разновидностите, двата модела ще се предлагат във варианти с 64/256GB памет за съхранение на файлове.

Днес Мтел и Теленор обявиха, че ще приемат предварителни заявки за двата модела от 22 септември (петък) до 28 септември (четвъртък), а доставките започват на 29 септември. Мтел ще предложи и предварителни заявки за iPhone X от 27 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *