Дебати за технологичното бъдеще ще се проведат във ВУЗФ

Pixelmedia.bg и Асоциацията Дебати организират първото по рода си състезание по дебати, фокусирано върху новите технологии и футуристичните тенденции. Събитието се нарича „Дебати за бъдещето“ и ще събере ученически и студентски отбори на 7 и 8 октомври 2017 година в София. То ще се проведе във Висшето училище по застраховане и финанси (ж.к. Овча купел, ул. Гусла 1), началният час е 10:00, а входът – свободен. Генерален спонсор на проявата ще бъде българската софтуерна компания ERP.BG.

Дебатите са образователна игра, в която двете страни (правителство и опозиция) излагат своите тези за решение на даден проблем и ги защитават. Това е една интелектуална област, която помага за изграждането на важни умения като говоренето пред публика, съставянето на аргументи и работата в екип.

В предстоящото състезание могат да вземат участие студенти, ученици и представители на клубовете по дебати в страната. Те ще обсъждат теми като виртуална реалност, изкуствен интелект, биотехнологии и други. Организаторите канят всички инициативни млади хора и представители на клубове да се включат в надпреварата. Ще бъде полезно, интересно, а най-добрите дебатьори ще получат награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *